fbpx

Häromdagen var det erbjudande på purjolök i min mataffär och jag passade på. jag köpte två stycken utan någon plan på vad jag skulle göra. Och så häromkvällen när jag skulle laga middag och inte hade någon inspiration såg jag den där purjolöken i kylen. Så då slog det mig att jag skulle göra en soppa. Det är en klassiker med potatis- och purjolökssoppa och det är ju så gott! Jag kryddade den med vitlök och timjan och så toppade jag med kikärter och fetaost. Kanske inte så klassiskt men väldigt gott 😉 Här kommer receptet som även är mjölkfritt såkalrt.

Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa (4 port)

Ingredienser
700 g potatis
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
0,5 msk torkad timjan
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 dl vegansk vispgrädde

Kikärter
Vegansk fetaost
Persilja

Gör såhär
Skälj och strimla purjolöken. Skala och strimla vitlöken. Skär potatisen i skivor.
Hetta upp olja i en kastrull och fräs purjolöken så den blir mjuk. Ha i vitlök och timjan och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt puttra under lock ca 15 minuter så potatisen är mjuk. Mixa snabbt så den blir slät. Häll i grädden och låt koka upp. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
Servera med valfri topping.

Potatis- och purjolökssoppa


Fler recept på goda soppor:

Indisk potatissoppa

Mjölkfri morotssoppa med ingefära och grön curry

Tacosoppa med ärtguacamole

Pumpasoppa med blomkål och kryddig korv

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b