Maillista

Efter en långhelg i Riga är det nu åter till verkligheten. Att fira nyår på andra sidan Östersjön var väldigt lyckat. Kallt men soligt, god mat och en väldigt trevlig stad. Rekommenderas!

Efter julhelgen hade vi lite grönkål och brysselkål kvar i kylen och tillsammans med några potatisar fick det bli en matig omelett. En perfekt vegetarisk lunch eller middag som serveras med en sallad på tomat och fetaost.

DSC_0058 potatisomelett

Potatisomelett med bryssel- och grönkål (4 port)

Ingredienser
300 g potatis
200 g brysselkål
100 g grönkål
1 dl vispgrädde
6 ägg

Tomat
Fetaost

Gör såhär
Skiva potatisen och halvera brysselkålen. Skär grönkålen i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs brysselkål 3-4 minuter innan du tillsätter grönkålen. Låt fräsa 2 minuter till och krydda med salt och svartpeppar. Häll i en skål och ställ åt sidan. Stek sedan potatisen några minuter på varje sida så den får fin färg. Häll sedan på brusselkål och grönkål och lägg allt i ett jämt lager. Vispa ihop äggen med grädde, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Häll på äggblandningen och sänk till medel/låg-värme. Använd stekverktyg för att få ner ägget till pannan och låt sedan steka tills omeletten stannat.

DSC_0052

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a