På sommaren är det inte helt ovanligt att vi äter någon form av potatissallad som tillbehör till grillat eller så. Men sen när jag hade ett gäng bönor över häromdagen tänkte jag att varför inte göra en riktigt god potatissallad och äta den som vegetarisk middag. Tack vare bönorna blir den matigare och mer protein och jag lyxade även till det med en krämig fetaost. Till denna sallad gjorde jag en yoghurtsås med sting som passade väldigt bra. Här har ni receptet!

Potatissallad med bönor och yoghurtsås

Potatissallad med bönor och yoghurtsåsPotatissallad med bönor och yoghurtsås (4 port)

Ingredienser
1 kg potatis
2 färska lökar
1 knippe rädisor
400 g bönor (avrunnen vikt)
150 g fetaost
2 dl vinägrett

Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
Srirachasås

Gör såhär
Tvätta och koka potatisen tills den är mjuk. Under tiden kan du hacka lök och skära rädisorna i kvartar. När potatisen kokat klart kan du skära även den i kvartar och blanda med vinägretten när den är varm. Låt svalna något och blanda sedan i bönor, lök och rädisor. Tärna fetaosten och vänd ner den avslutningsvis.
Blanda ihop yoghurt med pressad vitlök och srirachasås efter smak. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.