Igår fick ni mitt första sillrecept för i år. Och nu är det dags för den krämiga sorten! Eftersom jag gjort många sillar genom åren så börjar det vara svårare att komma på nya varje år. Men så fick jag tips om västerbottenostsill och det har jag gjort förut men då kunde jag ju testa en annan variant med ost. Så denna gjorde jag med prästost och dill och så en skvätt citron. Den blev krämig, smakrik och väldigt god! Så här kommer receptet på min prästostsill och vill du ha mer inspiration kan du hittat alla mina sillrecept här.

Prästostsill med dill

Brukar du göra egen sill eller köper ni färdiga? Jag tycker det finns många goda som man köper färdiga men det är också så enkelt och roligt att göra egen så man får den exakt som man vill. Rätt kryddigt och balans med syran. Gottigott!

Prästostsill med dill

Prästostsill med dill

Ingredienser
1 paket 5-minuter sill (á 420 g)
50 g prästost (gärna lagrad)
0,5 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
2 msk hackad dill
En skvätt citron

Gör såhär
Riv osten och hacka dillen. Lägg i en bunke och tillsätt majonäs, créme fraiche och dill. Krydda med svartpeppar och cayennepeppar samt en skvätt citron.
Skär sillen i skivor och blanda ner i oströran.

Prästostsill med dill

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b