Här kommer ett tips på ännu en gå-bort-present. Jag är en riktigt saltälskare (vilket inte är helt bra men men..) och smaksatt salt gör det hela lite roligare. Då kan man skippa andra kryddor och enbart använda saltet som en smaksättare på t ex kyckling eller fisk. Denna gång smaksatte jag med örter och citron för det passar till väldigt mycket. Man kan i stort sett använda lite vad man vill i saltet så vi får se vad det blir nästa gång. 

Jag gav bort en burk med detta salt i present och det var väldigt uppskattat!

Ört- och citronsalt

Ingredienser
4 dl flingsalt
4 kvistar rosmarin
1 näve timjan
20 blad basilika
2 citroner
Gör såhär
Tvätta en eller ett par citroner noggrant och skala det yttersta skalet med en cestjärn. Plocka de rengjorda örterna från själkarna och finhacka dem. Lägg citroncest, örter och salt i en mortel och mortla ordentligt.Häll upp det mortlade saltet med örterna på en plåt med bakplåtspapper. Mortla lite till för att få ur de sista smakerna. Torka saltet i ugnen, max 50 grader. Rör om då och då och se till att örterna inte bränns. Låt stå tills örterna torkat helt, minst 60 minuter. Låt därefter svalna och häll upp i rengjorda glasburkar.
Tips! Den som vil ha fint örtsalt kan med fördel köra saltet i en mixer.

0

Inga svar än

  1. Kicki

    Du är ju alldeles otrolig 🙂 nu gör du eget salt också! Du är ju för ball och fantastika bilder tar du 🙂 Kramar till dej o ha en härlig lördag

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.