fbpx
Det var någon vecka sedan jag delade med mig av ett presenttips som man kan ge istället för blomma så nu tycke jag de var dags. När jag gör dressing vill jag ha mer vinäger än olja för jag älskar den stickiga vinägersmaken. För någon vecka sedan provade jag att smaksätta vinägern för att ta dressingen till en ny nivå, och det blev jättegott! Det är dessutom snyggt. Antingen kan du förbereda vinägern ett par veckor innan och byta ut till nya, gröna örter när du ska ge bort den eller så gör du iordning den samma dag och säger att den ska dra till sig ett par veckor. Använd vilka örter du vill, såhär gjorde jag:


Örtvinäger

Ingredienser
4 dl vitvinsvinäger
Några kvistar örter (jag använde rosmarin och timjan)
Gör såhär
Skölj och torka några kvistar med örter och tryck ner i en glasflaska. Fyll sen på med vinäger och sätt på korken. Låt stå ljust. Efter 2-4 veckor har vinägern fått smak och du kan då sila bort örterna. Förvara sedan svalt.
0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.