fbpx
Här kommer ännu ett recept med pumpa och det blir ett bröd till helgens frukost. Jag kämpar på med surdegsbröden och det blir gott men jag får inte riktigt till det som jag vill ås jag fortsätter kämpa. Detta bröd liknar väldigt mycket ett bröd jag gjorde för någon vecka sen men här använde jag lite andra ingredienser som t ex bovete och råriven pumpa. Det blev matigt, saftigt och gott! Receptet hittade jag här 🙂

 

Pumpabröd med bovete

 

Pumpabröd med bovete

Ingredienser
Dag 1, kväll (fördeg)

225 g rågmjöl
50 g linfrö
75 g oskalat bovete
0,75 dl surdegsgrund
4 dl ljummet vatten
Blanda allt i assistent och låt stå och över natten (ca 8-10 tim)
Dag 2, morgon
100 gram skalad rå pumpa
10 gram salt
8 gram färsk jäst
2 msk vatten
Knappt 300 g vetemjöl
Riv pumpan grovt och blanda i fördegen. Lös upp jästen i 2 msk fingervarmt vatten och tillsätt i degen tillsammans med salt och vetemjöl. Arbeta i degblandaren ca 7-8 minuter. Låt jäsa i bunken 1,5-2 timmar.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Strö ut lite pumpakärnor på bakbodet och rulla runt brödet några varv, innan den läggs i mjölad jäskorg. Jäs övertäckt med bakduk i ca 60 minuter.  Värm under tiden ugnen till 250 grader.
Tippa upp brödet på en bakplåtsklädd plåt och sätt in i ugnen. Häll 0,5 dl vatten i en form i botten av ugnen för att få till den krispiga ytan. Efter 10 minuter, sänk temperaturen till 200 grader. Grädda ca 30 minuter till eller tills innertemp i brödet är 98 grader. Låt brödet vila på galler inlindat i bakduk tills det svalnat.
 
Pumpabröd med bovetePumpabröd med bovetePumpabröd med bovete

 

Inga svar än

  1. Kicki

    Ser riktigt gott ut 🙂 Fortsätter läsa din mysiga blogg 🙂 Ha en härlig helg nu 🙂 Kramar till dej

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b