Nu är det ju pumpatider och jag glömmer bort att använda pumpa så det är bra att bli påmind i mattidningar, bloggar och i flödet på Instagram. Pumpa är ju så gott och går att använda till mycket. Den här gången blev det en pumpaplåt med rostad pumpa, zucchini och paprika som fick sällskap av tomater, grönkål och grymt god halloumi. Att steka halloumi ihop med kryddor lyfter den till en ny nivå. Så gott med kryddiga och sega konsistensen.
Pumpaplåt med kryddstekt halloumi (3 port)
Ingredienser
800 g pumpa (jag hade Hokkaido)
1 zucchini
1 paprika
10 småtomater
Några blad grönkål
200 g halloumi
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk malen koriander
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala pumpan och ta bort kärnorna. Skär i bitar och lägg på plåt. Skär zucchinin i tärningar och lägg på plåten. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 15 minuter. Under tiden kan du kärna ur och dela ner paprikan. Ta ut plåten och lägg på paprikan och tomaterna. Sätt in 10 minuter till och under tiden kan du riva ner grönkålen i bitar. Lägg sedan på plåten och sätt in 5 minuter till.
Skär halloumin i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i halloumin. Stek på medel/hög värme till de får fin färg runtom. Tillsätt gurkmeja och koriander och låt steka med en minut. Lägg sedan åt sidan.
Ta ut plåten och lägg på halloumin. Servera med hummusen.