Nu är det pumpatider och det måste vi såklart fira med ett härligt pumparecept. Det blir en pumpasoppa där jag rostade allting först för att få ur mer smaker och sen är det så smidigt att bara lägga allt i en gryta, tillsätta vätska, mixa och smaka upp. Ett väldigt smidigt sätt att laga soppa. Sen kan du såklart toppa soppan med vad du vill. Jag rostade blomkål och kryddiga korvslantar och det passade jättebra. Så här kommer mitt recept på pumpasoppa med blomkål.
Om du vill ha fler recept med pumpa så kan jag avslöja att jag lagt in några smarriga länkar längst ner i inlägget. Även här har jag fler smarriga soppor utan mjölk i en freebie!
Pumpasoppa med blomkål och kryddig korv (5 port)
Ingredienser
1,5 kg butternutpumpa
1 paprika
2 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl vatten
2,5 dl kokosgrädde
0,5 blomkål
2 kryddiga korvar
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader (gärna med grill). Skala och kärna ur pumpan och skär i bitar och lägg på en plåt. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Tärna tomat grovt. Skala och grovhacka lök. Skala vitlöksklyftorna. Lägg allt på plåten och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 20 minuter. Under tiden kan du dela ner blomkålen i mindre bitar och lägga i en ugnsform. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och kör in i ugnen 10-15 min. Den kan gå samtidigt som pumpaplåten. Skär korven i slantar och stek så de får fin yta.
Ta allt på pumpaplåten och lägg i en gryta tillsammans med vatten och kokosgrädde. Låt allt koka upp och mixa sedan slätt. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
Servera soppan med rostad blomkål och korvslantar.
Fler recept med pumpa:
Linscurry med pumpa och sojabönor
En lättlagad tacosoppa med kycklingfärs, majs och bönor. En perfekt vardagsmiddag eller utflyktsmat. Servera gärna med ärtcuacamole.