Nyuppvaknad i Göteborg och taggad för mässjobb! Igår byggde vi monter och idag öppnar mässan. Det ska bli riktigt roligt och vi hoppas på att få prata med många studenter. Så strax ska ska jag kila ner till hotellfrukosten och därför tänkte jag dela med mig av lite frukostinspiration i form av en granola som jag hittade inne hos Jennie. Den blev annorlunda och god, perfekt med en extra klick äppelmos i filen om du frågar mig.

 

Pumpkin pie granola

Ingredienser
4 dl havregryn
2 dl helt bovete
2 dl krossade linfrön
0,5 dl chiafrön
0,5 dl psylliumfrön
3 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
1 tsk hela kryddnejlikor
1 msk kanel
1 tsk malen ingefära
0,5 tsk kryddpeppar
4 dl pumpapuré
2 msk mörk sirap
2 dl torkade tranbär
Gör såhär
Lägg bovete i blöt i minst en timme (helst över natten).
Pumpapuré: Skala och skär ca 0,5 kilo pumpa i mindre bitar. Koka pumpan mjuk på medelhög värme. Häll av vattnet, låt pumpan ångas av i några minuter och mixa sedan till en slät puré.
Müsli: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda havregryn, bovete, linfrön, chiafrön, psylliumfrön,  pumpakärnor och solroskärnor. Mortla kryddnejlikorna och blanda med kanel, ingefära och kryddpeppar. Blanda pumpapuré, äppelmos och sirap. Blanda ner kryddor och pumpablandningen i de torra ingredienserna. Fördela granolan i en bakplåtspapperklädd plåt och rosta granolan i mitten av ugnen i ca 75 minuter. Rör om med jämna mellanrum så att den inte bränns. Vänd i tranbären och låt granolan svalna helt innan den läggs över i en burk.

 

 
0

8 Responses

  1. maria at inredningsvis

    WOW det ser UNDERBART gott ut:) din blogg gör att jag vill laga mat hela tiden haha.

    Kolla in länken nedan…ett läckert recept jag bifogat som ingen får missa:)

    Ha en härlig vecka:)

    LOVE Maria at inredningsvis – Swedish decor, food, and fashion

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.