fbpx
Hemma hos oss är vi bra på att ta hand om rester och jag tycker det är roligt att komma på nya kombinationer och rätter med det som finns kvar i kylen. Dessutom är det viktigt att inte slänga mat ur ett klimatsmart perspektiv. Det är verkligen onödigt att slänga rester, det går alltid att göra någonting med det. Om man har flera små rester kan man alltid ha lite plockmat till lunch eller middag.
Såhär i slutet på veckan passar det väldigt bra att göra till exempel en pytt-i-panna med det man har hemma. Man kan självklart ha in lite vad man vill och vi använde potatis, ölkorv, lök och morötter. Sedan piffade vi till den med balsamvinäger som blir såg gott.

 

Pytt-i-panna på rester

Pytt-i-panna på rester (4 port)

Ingredienser
12 kokta potatisar
4 ölkorvar
3 lökar
6 morötter
0,5-1 chili
2 msk balsamvinäger
Gör såhär
Skär den kokta potatisen i mindre bitar och stek den i smör tills den börjar få färg. Skala och hacka löken och skär de skalade morötterna i slantar. Fräs löken i smör i ett par minuter i en egen panna och tillsätt sedan balsamvinägern och morötterna. Skär korven i slantar och finhacka chilin och lägg korven och chilin med potatisen. Låt fräsa ett par minuter och lägg sedan i löken och morötterna med potatisen och korven. Krydda med salt och svartpeppar.

3 svar

  1. Mårtenssons kök

    Vi gör alltid pytt i panna när vi får lammstek över, det blir så gott med crème fraiche och smaksättare som sås. Känns bra när man dessutom inte kastar maten som blir över heller.
    Ölkorv i pytten låter som en väldigt god idé, det ska vi försöka komma ihåg att prova.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b