Maillista

Ännu en måndag har tagit sin början och här hemma räknar vi ner till vår nästa resa. Det är nämligen så att på torsdag åker vi till Malaysia och Kuala Lumpur. Vi bokade resan för några veckor sedan och vi ska hälsa på några vänner som numera bor där. De fick även en dotter strax innan sommaren så det känns roligt att träffa de alla tre. Det skiljer bara 2 månader mellan deras dotter och Noel så det blir roligt att hänga med de 10 dagar och se hur livet är där på andra sidan jorden. Så här hemma skrivs det packlistor och vi går igenom allt som man kan tänkas behöva när man ska resa med barn, hoppas vi kommer ihåg allt det viktiga 🙂

Men innan jag fortsätter med packningen tänkte jag dela med mig av den här veckans vegetariska middagsinspiration. Det blir quinoabiffar med spenat som serveras med en fetaostkräm och klyftpotatis. Och jag måste säga att jag imponerade på mig själv när jag gjorde biffarna. Aldrig har jag fått till en så här bra konsistens på mina vegobiffar och dessutom blev de jättegoda. Så hoppas verkligen ni testar!

p9260065_quinoabiffar

Quinoabiffar med spenat och fetaostkräm (4 port)

Ingredienser
4 dl kokt svart quinoa
3 ägg
2 msk fiberhusk
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
175 g fryst spenat

Fetaostkräm:
150 g fetaost
2 dl créme fraiche

4 port potatis
1 stor röd paprika

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Grovhacka paprikan. Skär potatisarna i smala klyftor och sätt in i ugnen ca 20 minuter innan du lägger på paprikan och låter det stå inne ca 10-15 minuter till. Potatisen ska vara genomstekt och allt ska ha fått fin färg.
Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda ägg med fiberhusken i en bunke och låt svälla några minuter. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka spenaten. Blanda lök, vitlök och spenat i äggsmeten och blanda sedan ner den kokta quinoan och krydda med salt och svartpeppar. Forma till 8 biffar och stek på medelvärme ett par minuter på varje sida.
Blanda smulad fetaost med créme fraiche och smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Servera biffarna med potatisen och fetaostkrämen.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a