fbpx

Nu ör jordbuggssäsongen här och då vill jag ta jordgubbar lite hela tiden 😉 Jag vill alltid ha en ask i kylen och antingen ha till utflykten, kvällsfika eller som här i en bowl. Så fräscht att ha jordgubbar i olika salladers och enkla luncher. Här blev det en quinoabowl med spetskål, jordgubbar och fetaost. Väldigt fräscht och gott!

Mitt tips när du ska göra sallader och bowls är att blanda olika konsistenser. och självklart tänka på att få olika näringsämnen för att skapa en komplett måltid. I denna bidrar quinoa med både kolhydrater och protein och bra näringsämnen i spetskål och jordgubbar. För att inte glömma den krämiga fetaosten och så toppas allt av salta pistagenötter. Och självklart en vinägrett som också ger lite härlig syra från vinägern. Mums mums!

Quinoabowl med jordgubbar och pistage

Quinoabowl med jordgubbar och pistage

Quinoabowl med jordgubbar och pistage (1 port)

Ingredienser
1 dl kokt quinoa
Machesallad
75 g fetaost (ev. vegansk)
10 jordgubbar
En näve strimlad spetskål
Några pistagenötter

Gör såhär
Skär fetaosten i tärningar. Skör jordgubbarna i kvartar. Lägg kokt quinoa, machesallad, fetaost, jordgubbar och spetskål i en djup skål. Toppa med pistagenötter och vinägrett.


Fler recept med quinioa:

Sötpotatissallad med quinoa och fetaost

Indisk linsgryta med quinoa

Sötpotatisplåt med quinoa och hummus

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b