Idag är det alla hjärtans dag och vi ska “fira” det genom att äta middag med syrran med familj samt goda vänner. Det blir en härlig middag med 6 vuxna och 5 barn. Men idag har jag valt att inte dela med mig av någon trerättersmeny inför kvällen men det finns ju gott om tips på bloggen så det är bara leta runt bland kategorierna för att hitta vad du är sugen på.
Jag gillar att testa nya frukostar. Jag varierar mellan gröt, mackor, bananpannkakor, chiapudding mm. Nu när jag är föräldraledig göra jag mer roliga frukostar eftersom jag har tid och hinner dessutom fota de när det är ljust ute. Härligt! När det kommer till gröt är havregrynsgröt en favorit, Ofta med lingon men ibland med kokos och banan eller varför inte äppelmos. Men så nu testade jag en ny sorts gröt, nämligen quinoagröt som jag serverade med äpple och kanel. Det blev gott men havregrynsgröt ligger fortfarande i topp. Men kul att testa!
Quinoagröt med äpple och kanel (1 port)
Ingredienser
1 dl quinoa
2 dl kokosmjölk
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
En rejäl nypa salt
1 litet äpple
Gör såhär
Blanda quinoa, kokosmjölk, kardemumma, kanel, vaniljpulver och salt i en kastrull och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda under lock i 20 minuter. Kärna ur äpplet och riv grovt. När gröten är klar, blanda ner äpplet. Servera gröten med mjölk.
Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.