Quinoa är något jag ofta äter istället för kolhydrater såsom ris eller pasta. Quinoa är riktigt nyttigt och innehåller en hel del olika bra saker och även en hel del protein. Därför är det till exempel lämpligt att ha som kolhydratkälla till vegetariska rätter så man får extra protein. Och sen är det ju väldigt gott och har en del tuggmotstånd. Så när jag fick över lite quinoa sist så fick den hamna i en omelett dagen efter. Det blev riktigt lyckat och passade utmärkt som en lättare lunch. Gärna med en god sallad till!

Mättande quinoaomelett med sriracha

Mättande quinoaomelett med sriracha

Quinoaomelett med sriracha (1 port)

Ingredienser
2 ägg
2 msk grädde
1 dl kokt röd quinoa
0,5 tsk sriracha
0,5 tomat
En näve riven ost

Gör såhär
Vispa ihop ägg med grädde, quinoa och sriracha. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Hacka tomaten. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs tomaten en minut innan du häller på äggblandningen. Stek omeletten på låg medelvärme tills den har fått fin stekyta och är krämig uppepå. Strö över riven ost och servera med färsk oregano på.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.