Härom veckan delade jag med mig av ett vegetarisk middagsrecept med quinoa – nämligen quinoabiffar med spenat. Och även idag blir det quinoa men den här gången i en sallad. Det är så jag oftast använder quinoa, i sallader. Det gör salladen matig, ger tuggmotstånd och det blir väldigt gott. Passar till exempel bra på en buffé då den både kan ätas som den är eller som tillbehör till kallskuret eller annat. Men den här gången gjorde jag den som en enkel lunch eller middag, med rostad paprika och tärnad fetaost. Till salladen serverade jag även en dijonkräm.
Quinoasallad med rostad paprika och dijonkräm (2 port)
Ingredienser
3 dl quinoa
0,5 dl vinägrett
2 gula paprikor
150 g småtomater
150 g fetaost
1 dl hackad persilja
Dijonkräm:
1 dl créme fraiche
1 msk dijonsenap
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de fått lite färg. Blanda den kokta quinoan med vinägrett. Kvarta tomaterna och tärna fetaosten. Hacka persiljan. Blanda i tomater, fetaost och persilja i quinoan.
Blandra créme fraiche med dijonsenap och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Avsluta med att vända ner paprikan i quinoasalladen och servera med krämen.
Lämna ett svar