fbpx

Med rabarber på tomten så är det ju svårt att hålla sig från att göra smarriga recept med just rabarber. Nyligen gjorde jag ett samlingsinlägg med mina bästa rabarberrecept och nu är det dags för ett nytt recept. Jag kallar den rabarberdröm med crunch.

Det är en rabarberkompott med hallon och ingefära som varvas med en färskostkräm och ett härligt crunch. Smulorna gör du i stekpannan med smör, havregryn, socker och kryddor. Detta är ingen nyttig efterrätt men däremot VÄLDIGT god! Den går dessutom jättebra att förbereda och bara lägga ihop vid servering (så inte smulorna bli mjukt och tråkigt.

Hoppas ni gillar den!

Rabarberdröm med crunch

Rabarberdröm med crunch (6 port)

Ingredienser
Rabarberkompott:
400 g rabarber
150 g frysta hallon
2 tsk malen ingefära
0,5-1 dl ljust muscovadosocker

Crunch:
75 g smör
2,5 dl havregryn
0,5 msk kardemumma
1 tsk kanel
0,5 dl ljust muscovadosocker
En nypa salt
1 msk vaniljsocker

Färskostkräm:
300 g färskost
0,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 lime

Gör såhär
Strimla rabarber och lägg i en kastrull tillsammans med hallon, ingefära och muscovadosocker. Låt koka upp under omrörning och låt puttra ett par minuter. Lägg i en skål och låt svalna.
Blanda ihop havregryn, kardemumma, kanel, muscovadosocker, salt och vaniljsocker. Lägg smöret i en stekpanna och låt det smälta. Häll sedan på havregrynsblandningen och stå kvar på hög värme och rör om hela tiden så allt bli rostat under några minuter. Häll sedan på en tallrik så det svalnar.
Lägg färskost, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa med elvisp och tillsätt sedan grädde (lite i taget) och fortsätt vispa. Avsluta med att vispa ner skal och saft från limen.
Varva kompott, crunch och färskostkräm i glas och njut.

Rabarberdröm med crunch

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.