fbpx

Rabarbersäsongen är här och det är rejält! Min rabarber växer hur mycket som helst och dessutom har syrran massor av rabarber som de inte använder så nu måste jag ju börja lägga upp de olika recepten jag skapat så ni hinner få användning för de 😉 Denna rabarberefterrätt bjöd vi några av Davids kollegor på och det blev succé. Jag älskar ju den här typen av efterrätter och denna gång skulle jag göra den laktosfri. Och jag saknade laktosfritt smör och då kom jag på att jag kunde använda kokosolja istället. La även till lite kokos i smulorna och det blev väldigt gott. Denna kan även förberedas i förväg genom att göra kompotten och smulorna. Sen är det bara att lägga ihop vid servering. Hoppas det ska smaka!

Häromdagen gjorde jag även en rejäl omgång med rabarbersirap som jag gav till pedagogerna i sommarpresent. Mycket uppskattat!

Rabarberefterrätt med kokossmul

Rabarberefterrätt med kokossmul (6 port)

Ingredienser
600 g rabarber
0,5-1 dl socker
1 tsk kardemumma

2,5 dl havregryn
50 g kokosolja
0,5 dl kokos
0,5 dl sirap
En rejäl nypa salt

3-5 dl vaniljlkvarg

Gör såhär
Ansa och skölj rabarber och strimla. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och kardemumma. Låt koka upp och puttra ca 10 minuter. Ställ sedan åt sidan.
Lägg havregryn, kokosolja, kokos, sirap och en nypa salt i en stekpanna. Låt oljan smälta och låt allting rostas under omrörning några minuter så det blir smulor. Ställ åt sidan och svalna.
Varva rabarberkompotten med vaniljkvarg och smulor i glas eller skålar.

Rabarberefterrätt med kokossmul

    Mentions

  • 💬 Vegansk rabarberpaj utan gluten • SandraCallermo.se
  • 💬 Glutenfri rabarberpaj med jordgubbar och vit choklad • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b