Jag älskar våren! Man blir på bra humör så fort solen tittar fram och man räknar ner dagarna till sommarlovet. För att skynda på sommarkänslan ytterligare bakade jag häromdagen en kladdkaka smaksatt med rabarber och mynta. Den blev riktigt god och kommer bakas igen.
Detta är även mitt bidrag till “Månadens sötsak” som bloggen “Söta saker” utser varje månad och maj har tema sommar.
Varsågoda!

Rabarberkladdkaka med mynta

Ingredienser
100 g smör

2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Rabarberkompott:
1,5 dl rabarber i bitar
1 msk honung
1 tsk strösocker
2 msk hackad mynta

Servering:
2 dl vispgrädde
1 dl vaniljvisp
Rabarber
Jordgubbar

Gör så här

Sätt på ugnen på 175 grader. Börja med  kompotten. Koka rabarber, honung och socker ca 5 min. Låt svalna och rör sedan ner hackad mynta. 
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Blanda ner kompotten i smeten och häll den i en smord och bröad form. Jag brukar använda kokos istället för ströbröd i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med vispad vaniljvisp+grädde, rabarber och jordgubbar.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.