Denna lördag tillbringar jag hos mamma och Staffan och har det ypperligt bra. David hade både fest och stämma med juridiska föreningen i Uppsala i helgen så då passar jag på att krama lite på mamma.
Nu börjar rabarber finnas i var och varannan matbutik och jag, liksom många andra, kunde inte hålla mig från att köpa. Det resulterade i en rabarberkompott serverad med skivade jordgubbar och vaniljkesella. Detta blir även mitt bidrag till säsongens bästa hos Gröna Skafferiet.
Rabarberkompott med jordgubbar och vaniljkesella (4 port)
Ingredienser
300 g rabarber
Rivet skal från 0,25 citron
2 krm stött kardemumma
0,5 dl strösocker
400 g jordgubbar
1 burk vaniljkesella
1 dl naturell kesella
4 digestivekex
Gör såhär
Skala rabarbern och skär i 1 centimeter långa bitar. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt citroncest, kardemumma och strösocker. Låt koka ihop på svag värme ca 15 minuter. Låt sedan kompotten svalna. Blanda vaniljkesella och vanlig kesella. Varva kompotten med skivade jordgubbar, kesellan och krossade digestivekex i glas.
Yummy! Rabarber är så gott!
Guuuud va fräscht, gott och skitsnyggt det ser ut!!! Mums!! Wow! Puss från sis