Grattis svärmor på födelsedagen! Strax ska vi gå in och sjunga och gratta på sängen. Jag är så glad att jag har en så fin svärmor. Det är inte alla som är så nära vän med sin svärmor som jag är. Vilken lyx <3
Senare idag blir det födelsedagsbrunch, aktiviteter på stranden och sen mys ikväll. Så det kommer bli en fantastiskt härlig dag! Igår kom även min svägerska och hennes lilla Nils samt svåger. Så ska nog även hinna med lite bebismys. Oj, va sugen man blir på en liten till. Så pluttig och söt och man vill bara gosa hela dagen <3
Men innan jag går och börjar stöka fram frukost tänkte jag ge er ett nytt recept. Idag blir det en rabarbermarmelad som jag smaksatt med citron och vanilj. Så gott och enkelt!
Vill du ha fler recept på marmelad kan jag tipsa om denna krusbärsmarmelad med kardemumma 🙂
Rabarbermarmelad med citron och vanilj
Ingredienser
500 g rabarber
0,5 dl pressad citron
2 krm vaniljpulver
2 dl socker
1 krm natriumbensoat
Gör såhär
Strimla rabarbern och lägg i en kastrull tillsammans med pressad citron och vaniljpulver. Låt koka upp och sedan puttra ca 5 minuter. Tillsätt socker och låt puttra 15 minuter till. Rör om då och då.
Ta sedan upp lite marmelad i ett glas och rör ner natriumbensoat och rör sedan ner i kastrullen igen. Dra av från värmen och häll marmeladen i rengjorda burkar.
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se