Idag är en dag jag länge längtat efter. Det är nämligen dags för BBcon, en konferens för bloggare och online influencers. Det ska bli en spännande dag och jag tror att dagen kommer ge mig mycket ny kunskap och möten med härliga människor. Nu när jag tagit bloggen till nästa nivå känns detta event helt rätt i tiden.
Men innan jag åker iväg ska jag såklart dela med mig av ett recept. När jag var hos syrran häromdagen så hade de massor av rabarber som de inte hinner/orkar göra av med så jag tog tacksamt emot. Och det resulterade i en somrig rabarberpaj med svarta vinbär och en hint av ingefära. Serveras med vaniljglass!
Rabarberpaj med svarta vinbär (ca 8 port)
Ingredienser
7-8 dl strimlad rabarber (ca 400 g)
4 dl svarta vinbär
0,5-0,75 dl socker
2 msk potatismjöl
150 g smör
0,75 dl socker
2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
2 msk ingefära
Vaniljglass
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en rund pajform ca 25 cm i diameter med smör.
Skölj rabarbers och skär i strimlor och lägg i pajformen. Beroende på hur syrlig den är kan du strö på lite socker. Blanda sedan bären med potatismjöl och socker och fördela över rabarbern.
Tärna smöret och lägg i en bunke. Ha i socker, havregryn, vetemjöl, ingefära och en nypa salt och nyp ihop till en smuldeg. Fördela över bären och sänk sedan ugnen till 200 grader när du sätter in pajen. Grädda i ugnen ca 30 minuter och håll lite koll så den inte får för mycket färg (i så fall lägg på folie).
Sätt in pajen i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader.
Låt pajen svalna något och servera med vaniljglass.