fbpx

När rabarbern väl tagit fart så går det så fort. Så för några veckor sedan när den växt sig enorm så gjorde jag rabarbersaft. Eller om jag ska vara ärlig gjorde jag på syrrans rabarber för hon hade ännu större än mig och använde den inte så jag plockade hennes och gjorde en stor omgång saft. Det blev rabarbersaft med jordgubbar och så hällde jag upp i flaskor och gav bort till förskolepedagogerna. Alltid roligt att ge något hemgjort tycker jag 🙂 Så idag tänkte jag dela med ig av detta enkla recept och du behöver ingen saftmaja utan kastrull och att sila igenom en kökshanduk funkar fint. Lycka till!

Rabarbersaft med jordgubbar

Rabarbersaft med jordgubbar

Rabarbersaft med jordgubbar

Ingredienser
2 kg rabarber
200 g jordgubbar (frysta går bra)
6 dl vatten
4 dl strösocker per liter avrunnen saft

Gör såhär
Skölj rabarbern och skär i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vattnet samt jordgubbar och låt kok upp. Lägg på ett lock och låt puttra ca 15 minuter. Lägg en ren handduk i ett durkslag, i en stor bunke/kastrull och häll på rabarberblandningen. Låt rinna igenom. Mät upp i en ny kastrull och tillsätt socker. Koka upp saften så sockret löser upp sig. Häll upp i väl rengjorda flaskor och stäng locket. Låt svalna.


Fler recept med rabarber:

Glutenfri rabarberpaj med jordgubbar och vit choklad

Rabarbersylt med kardemumma

Whiskey sour med rabarber

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b