fbpx

Nu är det dags att använda upp de sista rabarberna där hemma i trädgården. Jag har haft mycket rabarber så jag har inte hunnit göra av med allt men jag har ansat en del som jag strimlat och lagt i påsar i frysen så man lätt kan ta fram och använda till paj, kompott eller annat i höst och vinter. Mysigt!

Jag älskar rabarber i kombination  med kardemumma. Och allra helst använder jag hel kardemumma (jämt) som jag mortlar eftersom det smakar så mycket mer. Denna gång fick det bli en rabarbersoppa som jag serverade med en klick vaniljkvarg och lite smarriga mandelbiskvier. Det här är en mycket god och uppskattad efterrätt. En fräsch avslutning på middagen.

Rabarbersoppa med mandelbiskvier (3 port)

Ingredienser
500 g rabarber
4 dl vatten
1 dl rörsocker strö
1 tsk kardemummakärnor
1 msk potatismjöl

1,5 dl vaniljkvarg
Mandelbiskvier

Gör såhär
Ansa och skär rabarbern i 2 cm långa bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, socker och mortlad kardemumman. Låt koka 20 minuter. Sila sedan av soppan och mosa ordentligt i silen så all vätska kommer med. Koka upp soppan igen. Vispa ut potatismjölet i lite kallt vatten och red av soppan med. Låt sedan svalna i kylen och servera med vaniljkvarg och mandelbiskvier.

    Mentions

  • 💬 7 recept med rabarber! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Rabarbermarmelad med kardemumma • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b