Rabarbern växer fint hemma på tomten och jag gör mitt bästa för att ta tillvara på den och testa nya recept. Än så länge har det blivit marmelad, kompott, mojito, muffins och så denna sylt. Jag älskar rabarbersylt med kardemumma! Smakerna gifter sig så bra och den blir härligt syrlig och lite kryddig. Det är denna sylt som sen fick bli fyllning i mina glutenfria muffins som kommer upp i veckan.
Gillar du rabarber och vilket är i så fall ditt favoritrecept? Dela gärna med dig så vi får testa flera goda grejjer.
Idag åker vi iväg på på en husbilsweekend. Det blir några dagar med mamma och Staffan där vi ska åka till en camping och jag, David och barnen ska premiärsova i husbilen. Min familj har haft husbil och husvagn när jag varit liten och jag gillar det men David är inte frälst på campinglivet så vi får väl se vad han tycker 😉
Det ska bli så mysigt och jag ser fram emot kvalitetstid med bad, god mat, snacks och förhoppningsvis lite spel på kvällen. Perfekt att testa ett par nätter första gången och se vad barnen tycker också. Jag förväntar mig mysigt, trångt och lite varmt på natten 😉 Jag och barnen ska sova i sängen ovanför förarsätet och det ska bli sååå mysigt!
Rabarbersylt med kardemumma
Ingredienser
1200 g rabarber
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 tsk hel kardemumma
1 krm natriumbensoat
Gör såhär
Ansa rabarbern och strimla. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vaniljsocker och låt koka upp. Låt puttra 10 minuter under omrörning så rabarber kokar sönder. Mortla kardemumman och rör ner.
Ta ur lite sylt i ett glas och rör ner natriumbensoaten i den. Häll sedan tillbaka i kastrullen och blanda. Dra direkt av från värmen.
Fler recept med rabarber:
En härligt rosa rabarbersaft med jordgubbar. Perfekt som gå-bort-present eller till sommarfikat. Vacker och god!