Jag har hittat ännu ett recept med rabarber bland mina opublicerade recept som jag inte hunnit dela med er. Nämligen en rabarbercurd!

Jag har gjort en del rabarberrecept under sommaren men jag kom på att jag har inte ätit rabarber med socker tillsammans med Noel. Det smakar barndom! Att sitta och tugga på en rabarberstjälk och doppa i strösocker och så repetera om och om igen. Knastrar mellan tänderna och är alldeles syrligt och gott. Det får bli nästa sommar!

Flera syrliga curds

Jag är en person som gillar lemoncurd och det är ju klassikern men den går ju att variera. Det finns ju såklart att köpa färdig som är god men det är ju alltid något speciellt att göra sin egen. Jag har tidigare gjort vinbärscurd, krusbärscurd och äppelcurd. Favoriten är att toppa pavlova med curd men det funkar ju även till småkakor, scones, bananpannkakor och mycket annat. Nomnomnom!

Vad gillar du att använda curden till?

Rabarbercurd Rabarbercurd

Raberbercurd

Ingredienser
500 g skivad rabarber
2 dl socker
2 msk pressad citron
2 ägg
50 g rumsvarmt smör

Gör såhär
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Låt småkoka under lock ca 15 minuter.
Ta från värmen. Passera genom en finmaskig sil.
Sätt tillbaka på plattan och rör ner äggen under omrörning, det får inte koka. Låt sjuda så det tjocknar under ständig omrörning. Ta från värmen och tillsätt smöret, lite i taget. Låt svalna.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.