fbpx

Jag tycker det är roligt att skapa fler recept på klassiska rätter och grundrecept som är utan gluten, mjölk och ägg. Jag har ju redan t ex våfflor, köttbullar, muffins, pannkakor och sockerkaka och nu är det dags för raggmunk utan ägg, gluten och mjölk. Det blev så gott och var enkelt! Jag utgick helt enkelt från mitt pannkaksrecept och sen la jag till riven potatis. Barnen åt med bacon och jag la till lingon och keso. Så smarrigt och en riktigt härlig sommarlunch. Jag kan varmt rekommendera detta!

Raggmunk utan ägg, gluten och mjölk

Raggmunk utan ägg, gluten och mjölk (6 port)

Ingredienser
6 dl gluten- och mjölkfri mjölmix
1,5 tsk salt
1 dl rapsolja
4 dl vatten
8 dl havremjölk
500 g riven potatis

Mjölkfritt margarin att steka i

Bacon
Lingon
Ev. keso

Gör såhär
Lägg mjölmix och salt i en bunke och blanda. Tillsätt sedan rapsolja och vatten och vispa så det blir klumpfritt. Tillsätt sedan mjölk i omgångar och vispa emellan. Låt smeten stå medan du river potatis.
Riv potatisen grovt och rör sedan ner i smeten.
Hetta upp en stekpanna med margarin och stek raggmunken på medelvärme på båda sidor. Använd ordentligt med fett i pannan.
Servera med bacon, keso och lingonsylt.

Raggmunk utan ägg, gluten och mjölk

2 svar

  1. Sofie

    Hej! Dina raggmunkar! Tänkte testa dom men undrar om man kan blanda andra mjölsorter som bovete , ris mm istället?

    Svara
  2. Sandra Callermo

    Hej! Vad kul att du ska testa 🙂 ja, det tror jag absolut. Jag skulle rekommendera t ex rismjöl eller havremjöl. Ta gärna två olika sorter 🙂 lycka till!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b