Maillista

Tiden rusar iväg och nu är vi inne i april och det är en av mina favoritmånader eftersom jag fyller år. På tisdag nästa vecka blir jag ett år äldre och nedräkningen har börjat. Undra om jag nånsin kommer sluta älska min födelsedag? Har funderat på om jag kommer ha lika stort fokus på det när jag fått barn men jag är inte övertygad om att mitt intresse kommer svalna. En dag per år tycker jag man ska fira ordentligt! Och på tal om barn så tänkte jag att några av er kanske är nyfikna på läget gällande graviditeten. Det var ju några veckor sedan jag avslöjade min hemlighet här på bloggen och ännu har jag inte bestämt om jag ska ha en separat flik med inlägg gällande familj framöver, men det får vi se. Än så länge får ni scrolla ner till receptet om ni inte vill läsa. Jag mår i alla fall finfint och och är nu i vecka 23. Jag älskar att vara gravid och jag njuter av känslan som finns inuti, av magen som växer och tanken på att vi snart är tre här hemma. Jag är lyckligt lottad som hittills har haft en väldigt lätt graviditet och jag tänker fortsätta njuta av det.

Men över till dagens recept som är en ragu med mycket smak. Köttfärs och rotfrukter i en härlig blandning som serveras med pasta och broccoli blir en väldigt god middag.

DSC_0286

DSC_0299

Köttfärsragu med rotfrukter och broccoli (4 port)

Ingredienser
4 port (glutenfri) pasta
250 g nötfärs
1 pkt bacon
100 g morötter
200 g rotselleri
100 g palsternacka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chili
2 salladslökar
1 grön paprika
3 tomater
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl créme fraiche
1 dl grädde
Pressad citron

1 broccoli

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Strimla salladslöken. Finhacka chilin. Hacka tomater och paprika. Skala och skär morot, palsternacka och rotselleri i små tärningar. Strimla baconet. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök, salladslök, bacon och chili ett par minuter. Lägg sedan i tomatpuré och när det fräst med en minut, tillsätt morötter, rotselleri, palsternacka och paprika och låt fräsa 2-3 minuter till. Ha sedan i tomater, krossade tomater, grädde och créme fraiche och låt småkoka 10 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
Servera med snabbkokt broccoli och pasta,.


Fler middagstips:

Renskavsgryta med kantareller och lingon

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a