Maillista

På Valborg åt vi en riktigt smarrig förrätt som jag tänkte ge er receptet på nu. Eftersom både jag och syrran gillar smakkombinationen med mango, chili, lime och koriander så gjorde vi en räkceviche med just detta och lite mer smått och gott. En fräsch förrätt som passade utmärkt med ett glas mousserande.

Vad är ceviche?

Basen i en ceviche är klassiskt sett fisk som marineras i citron eller lime och som blandas ihop med goda grejjer och serveras som förrätt. Man kan ha både vit fick, lax, pilgrimsmusslor eller andra skaldjur. Jag testade denna gång att göra min ceviche med räkor och det blev väldigt gott. Att tänka på när man väljer vad mer som ska vara i är att det blir gott med lite hetta och olika konsistenser. T ex gurka ger härlig tuggmotstånd, mangon är len och söt och så kommer salladslöken och ger lite bett tillsammans med chili. Jag verkligen älskar dessa smakkombinatior och det blir en väldigt trevlig start på middagen.

Om du vill ha mer inspiration på ceviche finns några länkar längst ner i inlägget 😉

Räkceviche med mango

Räkceviche med mango (6-8 port)

Ingredienser
3 avokador
3 salladslökar
0,5-1 gurka
2 mangos
1 kg räkor med skal
1 kruka koriander

Marinad:
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 dl pressad citron
1 dl pressad lime

Gör såhär
Börja med marinaden. Dela och kärna ur chilin. Finhacka chilin och blanda med pressad vitlök, olivolja, pressad citron och pressad lime.
Skala räkorna och lägg i marinaden.
Dela, kärna ur och tärna avokadon. Strimla salladslöken. Tärna gurkan. Skala, kärna ur och tärna mangosarna. Hacka koriandern. Blanda i avokado, salladslök, koriander och gurka i räkorna. Krydda med salt och svartpeppar. Låt marinera 5 minuter och servera direkt.

Räkceviche med mango


Fler recept på ceviche:

Ceviche med lax och pilgrimsmusslor

Ceviche med tonfisk och räkor

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a