Maillista

Idag fyller världens bästa man år, hipp hipp hurra hurra hurra hurra! Nu har vi firat med frukost på sängen och såklart lite paket. Idag efter jobbet blir det 7-kamp på Grönan, middag och firande hela kvällen såklart. 
 
Så vad passar väl bättre än att fira med ett riktigt smarrigt recept. Häromdagen snubblade jag nämligen på ett recept på syrad färskpotatis och tyckte att det var en kul variation på den klassiska kokta färskpotatisen. Och nu var det alldeles för länge sen vi åt lax så det fick bli lax och potatis eller lite mer specifikt – räkfylld lax med syrad färskpotatis med en krispig rädissallad. Det är en sommarrätt jag gärna äter många fler gånger!

Vi testade även ett vitt vin till denna rätt som vi inte druckit tidigare (nej, inte sponsrat). Vi har nästan alltid en låda vin hemma men vi tycker ändå att det är lite trevligare att köpa vin på flaska ibland så vi testar lite nya smaker och njuter av att öppna en flaska vin till middagsmyset. Jag vill ha det vita vinet torrt och letar alltid efter skylten med ekologiska alternativ och den här var förutom eko även etiskt märkt. Tummen upp! Jag tycker det var gott, somrigt och fräscht.

Räkfylld lax med syrad färskpotatis (4 port)

Ingredienser
800 g lax
340 g räkor (avrunnen vikt)
2 dl créme fraiche
Cest från 1 citron
1 näve dill
Citronpeppar
Syrad potatis:
800 g färskpotatis
1 liter vatten
1 dl ättika (12%)
2 tsk salt
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
0,5 kruka dill
Sallad
Sockerärtor
Rädisor
Gör såhär
Tvätta potatisen och lägg i en kastrull med vatten, ättika, salt, kryddpeppar och lagerblad. Medan potatisen kokar klart kan du köra igång med laxen. Dela sedan ner potatisen i halvor eller kvartar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs potatisen så den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar och strö över hackad dill.
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda räkor med créme fraiche, citroncest, hackad dill, salt, citronpeppar och cayennepeppar. Skär laxen i 4 lika stora bitar och krydda med salt och svartpeppar. Skär sedan en skåra i mitten på varje bit och lägg i en ugnssäker form. Lägg rikligt med räkröra i varje laxskåra och sätt i i ugnen ca 15-20 minuter.
Servera laxen med potatis, sallad och en citronklyfta.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a