Maillista

Räkmacka får mig att tänka på caféer, paus i shoppingrundan och lite lyxigare lunch eftersom jag sällan äter räkor hemma. För det viktigaste när man äter räkor tycker jag är att de ska vara stora och man ska skala dem själv och detta kostar jag sällan på mig. De små färdigskalade räkorna har väldigt lite smak och inte värt (de få) pengarna. Därför äter jag sällan räkor men när jag väl gör det köper jag stora räkor, skalar dem själv och kokar fond på skalen. Fonden gör också att det ekonomiskt känns lite bättre. 
 
Åter till caféer och luncher så tycker jag aldrig man får räkmackan som man vill ha den vilket inte är så konstigt eftersom alla har sin egen bild av den perfekta smörgåsen. Därför beslutade jag mig för att göra egna räkmackor hemma med mycket majonäs och räkor samt ett gott mörkt bröd under. Och den obligatoriska citronen att pressa över. Oj, så gott det blev! Så anpassa gärna receptet efter hur du vill ha den. Mer majonäs, andra grönsaker eller kanske utan ägg. Men såhär gjorde jag mina 🙂
Räkmacka

Räkmacka (4 port)

Ingredienser
4 skivor rågbröd
1 dl majonäs
4 ägg
1 kg räkor med skal
1 stor tomat
1 citron
0,3 gurka
Romansallad
Gör så här
Koka äggen hårdkokta och spola i kallt vatten i ett par minuter. Skala räkorna (spara skalen till räkfond att frysa in). Lägg fram rågbrödet och bred på rejält med majonäs på brödskivorna. Lägg på romansalladen och lägg på tunna gurk- och tomatskivor. Skiva äggen med äggdelare och lätt ett ägg på varje macka. Toppa äggen med rikligt av räkor. Skiva 4 skivor citron och 8 skivor gurka. Lägg ett snitt i alla skivor och sätt samman två gurka med en citronskiva. Skär resten av citronen i klyftor för att kunna pressa över mackorna.
 
Räkmacka
 
Räkmacka
0

Inga svar än

  1. Kicki

    Guuud va sugen man blev 🙂 Ser riktigt smarrigt ut 🙂 Ha en bra dag i regnet 😉 Massor av kramar till dej och tack än en gång för en underbar blogg. Man blir alltid så glad när man ftittar in här 😉

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a