Det har varit fullt upp sen vi kom hem så jag känner att uppackning, tvätt och hinna umgås med familjen fick gå lite före bloggen men nu är jag på gång igen. Chileinlägget kommer snart (har sisådär 1200 foton att gå igenom och välja ut de bästa) men nu tänkte jag dela med mig av ett nytt recept på en räkpasta med avokado. Jag slängde i lite färskost, chili, lime och persilja också, slurp!
Räkpasta med avokado och lime (4 port)
Ingredienser
4 port spaghetti
400 g skalade räkor
0,5 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 avokado
2 dl grädde
200 g färskost
1 lime
1 näve persilja
Gör såhär
Koka spaghetti enligt anvisning. Finstrimla purjolök. Skala och finhacka vitlök. Finhacka chili. Hetta upp en traktörpanna med olivolja. Fräs purjolök, vitlök och chili på medelvärme. Ha sedan i grädde, skal och saft från limen och låt puttra ca 10 minuter. Skala och skär avokadon i tärningar. Finhacka persilja. Vänd ner avokado och färskosten och smaka av med salt och svartpeppar. Avsluta med att vända ner räkorna och persiljan och låt allt bli varmt och blanda med spaghettin.
Fler recept på räkpasta:
Räkpasta med vitlök, grönkål och tomat
Räkpasta med saffran och sparris
0
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se