Maillista

På Italienresan åt vi en hel del pasta och jag inspirerades av deras enkla recept med få ingredienser och tydliga smaker. Italiens mat är fantastisk! Så här bjuder jag på en enkel räkpasta med lite sting av chili. 

 

Räkpasta med chiliRäkpasta med chili

Räkpasta med chili (4 port)

Ingredienser
4 port spaghetti
750 g räkor med skal
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk tomatpuré
3 dl torrt vitt vin
1 dl grädde
0,5 dl persilja
Parmesan till servering
Gör såhär
Skala räkorna. Använd gärna skalen till att göra räkfond. Skala och hacka lök, vitlök och morot. Finhacka chilin. Fräs lök, vitlök, morot och chili i olivolja i några minuter. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en kort stund. Tillsätt vatten, vin och grädde och koka 10 minuter. Ha i räkorna och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft.
Koka pastan i saltat vatten. Blanda pastan med räksåsen och servera med riven parmesanost och persilja.
 

Fler recept på räkpasta:

Räkpasta med avokado och lime

Räkpasta med vitlök, grönkål och tomat

Räkpasta med saffran och sparris

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a