För några veckor sedan gjorde jag min egen räkfond och häromdagen använde jag den till en räksoppa. Jag rekommenderar verkligen att göra sin egen räkfond när man skalar räkor, det finns så mycket smak i skalen som är synd att slänga. Antingen kan man sedan använda använda fonden till en soppa eller frysa in det i isbitar och använda istället för buljongtärning. Denna räksoppa serverade jag med surdegsbröd och aioli.
Räksoppa (4 port)
Ingredienser
2 dl räkfond
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 msk hackad dill
1-2 tsk citronsaft
Maizena
300 g oskalade räkor
Gör såhär
Koka upp den färdiga fonden och tillsätt grädde, mjölk, tomatpuré och vin. Låt koka ca 10 minuter och smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Red av soppan med Maizena och ha i hackad dill. Skala räkorna och garnera med.
Det blev riktigt gott!!