fbpx

Det är något som händer när våren knackar på dörren. Jag längtar till att vårfixa på tomten, sätta frön och middagsbjudningar i uterummet. Vårt uterum är verkligen något jag älskar, speciellt på våren när man jan börja sitta där ute och om det blir lite kallt på kvällen så sätter vi på elementet. Och när man har dessa middagar blir jag mer sugen på att laga goda förrätter så idag vill jag tipsa om en favorit. Rårakor är en klassisk förrätt och så smidigt då det är enkelt att laga. Självklart kan man variera toppings efter vad man gillar bäst eller vad som är i säsong. Låt fantasin flöda och se till att bjuda på rårakor till förrätt.

Rårakor till förrätt

Rårakor till förrätt (8 port)

Ingredienser
1,2 kg fast potatis
1 msk salt

4 dl créme fraiche (ev vegansk)/smetana
1 stor rödlök
400 g rom
Färsk dill
Citronklyftor

Gör såhär
Riv potatisen på den grova sidan. Lägg i en bunke och ha på saltet. Låt stå några minuter så den släpper vätskan. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna. Ta upp en näve potatis och krama ur vätskan. Lägg den i pannan och platta ut. Krydda med svartpepparStek några minuter på varje sida så den blir frasig.

Rårakor till förrätt


Fler goda förrätter:

Rödbetscarpaccio med fetaost

Avokadoröra med räkor

Vit bönröra med persilja och citron

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b