Efter gårdagens morgonpromenad var det dags att inviga min nya råsaftscentrifug. Jag fick den i examenspresent och nu ska här juicas. Det är en Philips HR1861 och hittills tycker jag den fungerar bra 🙂
Jag fick även Renée Voltaires bok “Juice, Power & Detox” så jag har recept att utgå ifrån så jag lär mig lite vad man kan blanda och hur mycket juice man får ut. Så det första receptet här har jag tagit från hennes bok men lagt till ett till äpple. Den blev supergod och riktigt syrlig! Ingefäran tar juicen till en ny nivå.
Sweet N Green (6 dl)
Ingredienser
6 selleristjälkar
3 äpplen
2 cm ingefära
2 lime
Gör såhär
Dela ner äpplena och skär bort kärnhusen. Skala limen oh ingefära. Lägg allt i råsaftscentrifugen och häll upp i glas.
Måste bara fråga.. Hur är den att diska? Är det enkelt? Har dålig erfarenhet av en äldre sorts maskin. Men saknar möjligheten.
Råsaftcentrifug är en sån där grej som faktiskt inte får plats i mitt kök… Någon måtta får det ju vara 😉 Men hon gång när jag bor större, kanske! Nypressad juice är ju ändå oslagbart!
Vi har samma modell, och har pressat äppelmust idag. Pressar man mycket så blir det lätt lite mycket skum, men visst är det härligt att kunna dricka nypressad must/saft av grönsaker och bär. Diskpulet får man ta på köpet!
Jag skulle säga att den är relativt lätt att diska även om silen kan vara lite småpulig. Men bara man gör det på en gång så funkar det 🙂
Ja, nog tar den lite plats men jag lyckades göra plats i ett skåp så då var den nästa maskin på tur. Då har du något att längta till 😉
Ja, nog blir det lite skum men jag tycker avdelaren i kannan får bort det mesta 🙂 Jag är riktigt nöjd!