Ja, vad ska man säga? Världen är upp och ner och mycket hinner ändras på bara några dagar. Det blir nog mestadels hemmajobb för mig den här veckan och Mexikoresan är inställd. Såklart tråkigt men skönt med det beskedet i dessa tider. Jag kommer på mig själv vara tacksam för saker men lätt tar för givet.

Helgen har bestått av mycket tid hemma. Tvätta kläder, städa huset, extra god frukost, mys i sängen och serie i soffan. Och igår blev det spontan vårstädning av tomten och mys med familjen på kvällen <3

Ratatouille med kålrot

Jag försöker hitta en balans i att ta situationen på allvar utan att bli helt panikslagen. Vi undviker tåg i rusningstider, vi tvättar händerna ofta och tar hand om våra nära och kära lite extra. Och så njuter vi av god mat och lagar gärna storkok som vanligt. Denna ratatouille med kålrot räcker till många portioner. Här åt vi den med nykokt pasta, bönor och parmesan. Men det funkar även toppen som bas till soppa dagen efter. Eller tillsammans med ris och något protein.

Ratatouille med kålrot

Ratatouille med kålrot

Ingredienser
2 stora lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk kanel
1 msk gurkmeja
2 msk paprikapulver
Några nypor chiliflakes
1 aubergine
1 kg kålrot
5 burkar krossade tomater (á 400 g)

Pasta
Bönor
Parmesan

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär även kålroten i små tärningar.
Hetta upp rikligt med olivolja i en gryta och fräs lök och vitlök så det mjuknar. Tillsätt kanel, gurkmeja, paprikapulver, chiliflakes och aubergine och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt sedan kålrot och krossade tomater. Låt allt koka upp och låt puttra under lock 20 minuter. Ta av locket och fortsätt puttra medan du smakar av. Krydda med salt, örtsalt, svartpeppar och pressad citron.
Servera med pasta, bönor och parmesan.

Ratatouille med kålrot

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.