Ratatouille är perfekt att ha hemma i frysen och ta fram till nykokt pasta eller bara doppa lite bröd i. Går även att ha på pizza istället för vanlig tomatsås. Så receptet ger en rejäl laddning ratatouille. Så antingen kokar du pasta till alltihopa eller så fryser du in en del bara som den är.

Ratatouille med spaghetti och bönor Ratatouille med spaghetti och bönor

Ratatouille med spaghetti och bönor (8-10 port)

Ingredienser
4 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 aubergine
3 stjälkar selleri
0,5 dl tomatpuré
5 burkar krossade tomater
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl torkad oregano
Örtsalt
Några nypor chiliflakes

Spaghetti
Bönor

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Skär auberginen i skivor som du sedan skär i halvor/kvartar. Strimla sellerin. Hetta upp rikligt med olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök mjukt. Tillsätt sedan auberginen och låt den mjukna och få lite färg. Tillsätt sedan tomatpuré och låt fräsa med en minut innan du tillsätter selleri, krossade tomater, balsamvinäger, oregano, örtsalt och chiliflakes. Låt allt koka upp och låt puttra minst 15 minuter. Smaka sedan av med salt, svartpeppar och cayennepeppar och eventuellt pressad citron.
Servera med spaghetti och bönor.

Ratatouille med spaghetti och bönor

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.