fbpx

Ibland är det roligt att prova något helt nytt. Jag gör sällan rawfood men jag tycke att det är spännande och kul att testa. Men det är svårt. Det mesta jag provat tycker jag är okej men det är inte jättegott. Jag gillar inte russin så det använder jag aldrig men dadlar kan bli riktigt gott. Men jag vill hitta grejjer jag gillar och som går lätt att göra!

Raw-saffransfudge med clementin

Jag hade sedan länge sparat det här receptet i mitt arkiv på en raw saffransfudge och nu var det dags att testa. De här fick jättegod smak men mina blev lite för lösa och för dåligt tuggmotstånd. Skulle vilja ha de lite mer sega och hårdare men inte smuliga. Nästa gång skulle jag nog krama ur dadlarna mer ordentligt så smeten inte blev lika lös. Eventuellt tillsätta lite mer nötter kanske. Smaken blev mumsig!

Raw-saffransfudge med clementin

Raw-saffransfudge med clementin

Ingredienser
10 urkärnade dadlar
2 dl naturella cashewnötter
En nypa salt
En nypa vaniljpulver
0,5 dl smält kokosolja
0,5 g saffran
Skal från en clementin

Gör såhär
Blötlägg dadlarna samt cashewnötterna ca 4 timmar. Häll av vattnet från dadlarna och cashewnötterna. Ta fram en liten kastrull och smält kokosoljan försiktigt. Rör sedan ner salt, vaniljpulver, saffran och skalet från clementinen. Häll urkramade dadlar, cashewnötter och kokosoljeblandningen i matberedaren och mixa slätt. Ta fram en form och lägg i bakplåtspapper och bred ut smeten. Ställ i frysen och skär sedan i kuber.

    Mentions

  • 💬 Sockerfritt julgodis - 10 recept med dadlar • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b