fbpx

Vi hade en väldigt bra semester i Egypten med mycket härlig kvalitetstid med familjen. Jag är så glad att ha en fin familj där vi alla kan umgås på det här sättet och vi alla hjälps åt. Det är fint att vi står så nära varandra <3 Och jag är glad att jag och David är ett bra team och alltid försöker få till det bästa för oss och barnen. Att resa med barn kan vara utmanande och alldeles underbart.

Resa med barn

Inte bara härligt

Men jag vill lyfta fram fler sidor av semestern. För det är inte vara en dans på rosor. Att resa utomlands med barn är härligt, mysigt, roligt och alldeles underbart. Man lär känna varandra ännu bättre och man får se barnen uppleva nya delar av världen. Men det är också jobbigt, svårt, gnälligt och konstigt med nya rutiner.

De första dagarna i Egypten var både Mila och Noel svåra. De var gnälliga, extremt mammiga och pappiga, svåra att läsa och sömnen var ingen höjdare. Jag kände mig kass, trött och frustrerad. Varför åkte vi på semester om barnen bara ska vara svåra? Varför anstränger man sig när barnen bara blir olik sig av ny miljö och nya rutiner?

Det var tankar jag hade första dagen. Vi fick inget flyt och det tog lite tid både för oss föräldrar och barnen att komma in i det nya semesterlivet. Vi reste charter och bodde på en stor resort med all inclusive så det är lätt att tänka att allt är serverat och så. Och hur jobbigt kan det vara att ligga vid poolen och sola och bada hela dagarna?

En vanlig semesterdag

Såhär kunde en vanlig dag se ut:
Mila vaknar först och väcker mig. Ibland får hon en välling och ibland börjar vi oss göra iordning direkt. Noel vaknar efter en stund och därefter blir David tvungen att öppna ögonen 😉
Noel ska smörjas in (något som han tydligt berättar att han INTE älskar). Vi andra ska smörja in oss och badpåsen ska packas. Vi ska koka upp vatten och ha med i termosen till gröt och välling under dagen. Gröt- och vällingpulver ska fyllas på och detsamma gäller skötväskan.
Vi tar med oss båda vagnarna och går till frukosten. Där hjälper ena föräldern Noel att hämta mat medan den andra tar ett bord och gör gröt till Mila. Frukosten rullar på.
Sen går vi till poolen och lägger oss på plats. Vi möblerar om för att ha en skuggig plats till Mila och de andra barnen. Upp med parasoll och så bygger vi en lekhage till henne av solstolar 😛
Sen består dagen av sol, bad, lekplats, aktivera barn, söva barn, äta mellis, lunch, x antal kisspauser, flytta parasoll och solstolar för att barnen fortfarande ska ha skugga, blöjbyten, fylla på med solkräm osv. Jag brukar även försöka få till ett träningspass då och då när det klaffar med barnen.
Vid 16-17 drar vi oss upp mot rummet då hela familjen ska duscha, göras iordning, få välling (viktig med vätska), kanske hinna med en fördrink, ta några fina familjebilder och så. Middag till Mila (för annars blev det ofta för sent för henne) och så ska vagnarna packas om. Ur med daggrejjerna och packa i långärmade tröjor, myggnät, välling, hett vatten, skötväska och sånt.
Middag vid 19. Ta ett bord där alla 11 personer får plats och se till att alla hämtar mat på buffén. Vid 20 börjar minidiscot så då var det dags att förflytta sig till scenen. Barnen dansade lite och tittade på en del. Men glada var de i alla fall. Efter minidiscot var det show.
Efter showen gick vi ibland till rummet och ibland till någon av barerna och lyssnade på livemusik och tog en dricka. Noel och Mila somnade ofta i vagnen men de kunde ofta vakna till någon gång under kvällen. När vi sen kom till rummet var det dags att flytta barnen från vagnen till sängarna och samtidigt byta om till pyjamas, nattblöja och få välling.

Ni hör ju. Väldigt härligt men också intensivt. Det blev ju snäppet bökigare när Mila är så mammig att jag inte kan vara i närheten när hon sitter i knät hos någon annan. Om jag inte är i samma rum går det bra men om jag är där måste hon vara hos mig. (Tips på hur man bryter detta beteende tas tacksamt emot!).

Resa med barn

Fyra tips inför resan

1. Tänk igenom packningen noga.

Mat, välling, termos, blöjor, tvättmedel, leksaker, pyssel osv. Jag har planer på att göra iordning och dela med mig av min kompletta packlista, om ni är intresserade 🙂

2. Ha inte för höga förväntningar första dagarna.

Det tar tid för både föräldrar och barn att anpassa sig till det nya.

3. Släpp en del rutiner och anpassa er efter barnens behov.

Låt det vara lite mer fritt i början och sen kan man försöka hitta de mat- och sovtider som passar.

4. Prata ordentligt med din partner.

Kommunicera under dagen (försök hålla en trevlig ton trots irriterade situationer) och utvärdera gärna dagen på kvällen. Vad funkade bra idag? Vad borde vi ändra till imorgon?

Resa med barn

Sammanfattningsvis är detta inget inlägg för att klaga utan mer för att belysa att resa med barn inte bara är en dans på rosor. Att det är okej att känna att det är mycket jobb och stök med nya rutiner att semestra med barn. Tankarna jag hade den första dagen att det kändes sååå jobbigt försvann såklart sen och jag NJÖT. När vi väl hittat rutinerna hur vi skulle lägga upp dagarna fick vi bra flyt och vi hjälptes åt.

Heja alla er som ska resa med barn!


Mer tips för dig som ska resa med barn:

Packlista för hela familjen

Vill du slippa släpa med dig blöjor på semestern? Här hittar du mitt inlägg om steg-för-steg hur du kör potträning – blöjfri på 3 dagar!

5 svar

 1. Sandra Callermo

  Här kommer ett inlägg med massor av resetips, frgåro inför resan och så en rejäl packlista. En grundlista du kan bygga på ytefter egna behov

  Svara

  Mentions

 • 💬 Potträning - blöjfri på 3 dagar! • SandraCallermo.se
 • 💬 Uppfostran och gränssättning - hur vi tänker kring barnen • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Rörelseglädje för hela familjen - 8 tips! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Att inspireras av barnen • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b