Maillista

Ja, jag vet att julen är slut. Iförrgår tog jag till och med bort allt julpynt. Det är därför jag gillar att ha pyntet uppe hela december för när julen är klar så vill jag gärna ta bort allt pynt. Men under december så har jag hittat på ett mellis med jultema. Jag äter ofta mellis då det bästa för mig är att äta 4-5 gånger om dagen. Om jag inte äter mellis fastnar jag lätt i godisträsket och unnar mig alldeles för mycket choklad och annat socker. Och så slutar det med att jag inte alls har den energin jag vill eftersom jag ätit socker istället för ett vettigt mellis. Då kommer dagens recept in i bilden! Eller det kanske är lite för enkelt för att kallas recept men nu gör jag det ändå. Man blandar ihop kvarg med keso och toppar med kanel och clementin och vips så har du ett nyttigt mellis som smakar lite som ris a la malta. Gooooott!

En nyttig variant på ris a la malta (1 port)

Ingredienser
1 dl keso
1 dl vaniljkvarg
1 clementin eller apelsin
Kanel

Gör såhär
Rör ihop keso med kvargen och lägg i en skål tillsammans med clementinklyftor och kanel.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.