fbpx

Godmorgon! Ännu en måndag är här. Ännu en vecka på hemmakontoret. Jag saknar mina kollegor men njuter av att slippa åka fram och tillbaka till jobbet 2 timmar per dag. Blir lite extra familjetid som alltid är mysigt förstås <3

Efter jobbdagen står det uterenovering på schemat. Igår gjorde jag iordning mina pallkragar för att flytta den gamla rabatten till de. Den har vi nu rivit och det blev så bra med de nya pallkragarna. Jag flyttade det som jag ville ha kvar i den gamla rabatten och om några veckor tänkte jag plantera ut allt som jag sått i år. Spännande!

Risbowl med kryddrostade kikärter och groddar

Men över till dagens recept som är en risbowl. Denna gång blev det med tomater, kikärter, hummus, groddar, kimchi och avokado. Den blev väldigt god om jag får säga det själv 🙂 jag älskar att göra kryddrostade kikärter att ha antingen i bowls, som snacks eller i en sallad. Gottigott!

Groddarna har jag odlat själv och jag har skrivit ett inlägg om det. Så om du vill läsa mer om att odla egna groddar och skott så kan du läsa mitt inlägg. Nu försöker jag se tilla tt alltid ha en omgång groddar i kylen att boosta maträtter, smoothies och sallader med. Tips tips tips!

Risbowl med kryddrostade kikärter och groddar

Risbowl med kryddrostade kikärter och groddar

Risbowl med kryddrostade kikärter och groddar (1 port)

Ingredienser
1,5 dl kokt fullkornsris
10 småtomater
En näve groddar
En klick hummus
2-3 msk kimchi
1 avokado

1 frp kikärter (avrunnen vikt 230 g)
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
2 tsk paprikapulver

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg de avrunna kikärterna i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Krydda med spiskummin, ingefära, paprikapulver, salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 10 minuter.
Skala och kärna ur avokadon. Tärna den. Skär tomaterna i halvor.
Lägg upp riset i mitten på en djup tallrik/skål. Lägg på tomater, groddar, hummus, kimchi, avokado samt kikärterna.

Bowl med ris, kikärter och groddar

2 svar

    Mentions

  • 💬 Bowl - recept och guide! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b