Andra advent har passerat och det är hög tid att sätta igång med julbaket om du inte redan gjort det. Idag tänkte jag bjuda på ett väldigt snabbt godis i form av rischoklad med polkagris. Självklart har jag gjort denna utan mjölk genom att använda mjölkfri choklad. Tre ingredienser och det går supersnabbt att göra. Självklart kan du pimpa och smaksätta med det du gillar bäst.
Längst ner i in lägget tipsar jag om fler mjölkfria julgodisrecept. Det finns så mycket gott att göra och för dig som kan äta mjölk går de att anpassa åt det hållet förstås. Hoppas ni gillar mina julrecept, och om ni saknar något så är det bara säga till så kan jag se vad jag kan göra 🙂
Rischoklad med polkagris
Ingredienser
200 g vegansk ljus choklad
5 dl puffat ris
Några polkagrisar
Gör såhär
Lägg polkagrisarna i en plastpåse och knyt igen den. Banka till smulor med t ex en kavel. Hacka chokladen och lägg i en bunke och smält över vattenbad. När chokladen är smält kan du röra ner rispuffarna.
Ta två skedar och klicka ut rischokladen. Strö över krossade polkagrisar. Låt chokladen stelna.
Mer mjölkfritt julgodis: