Vi har väldigt ofta rester hemma och jag tror inte vi är ensamma om det. Ibland försöker jag laga något nytt på resterna så man slipper äta samma rätt flera dagar i rad. Så när vi hade tacofärs över samt en hel del kokt ris från ett kalas då fick det bli denna risgratäng med tacofärs. Jag gjorde denna mjölkfri och det blev riktigt gott. Den veganska färkosten blir väldigt krämig och god och jag hade även i lite vegansk grädde samt krossade tomater. Allt toppades med vegansk ost! Krämigt, smakrik och en helt ny rätt av resterna. Det gillar jag!

Risgratäng med tacofärs och bönor

Risgratäng med tacofärs och bönor (ca 5 port)

Ingredienser
8-9 dl kokt ris
250 g tacofärs (jag hade kyckling)
1 frp kidneybönor (á avrunnen vikt 230 g)

200 g vegansk färskost
1 dl vegansk grädde
1 frp krossade tomater
0,5 dl mango chutney
1 msk curry
3 dl riven ost (vegansk)

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform och lägg det kokta riset i botten. Strö över tacofärsen och sedan de avsköljda bönorna. Lägg färskost, grädde, krossade tomater, mango chutney och curry i en kastrull och låt bli varmt under omrörning oh vispa så det blir klumpfritt. Krydda med salt, svartpeppar och eventuellt lite pressad lime. Häll såsen över riset. Strö över osten. Grädda i ugnen ca 15-20 min så den får fin färg.
Servera risgratängen med grönsaker.

Risgratäng med tacofärs och bönor


Fler restrecept:

Tacopasta på rester

Pytt i panna på rester

5 svar

  1. Sandra Callermo

    Älskar allt-i-ett-rätter och det här är just en sån. En fläskfilégratäng med ris i botten och sen brysselkål, soltorkad tomat och sås. Mums!

    Svara
  2. Sandra Callermo

    Gillar du också gratäng? Här får du 7 recept utan mjölk och gluten. Allt i en form är ju perfekt middag, vardag som helg.

    Svara

    Mentions

  • 💬 Glutenfri tacopaj • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b