Maillista

Min man David fyllde 25 år för ett par veckor sedan och idag blir det lite kalas för familj och släkt. Det ska bli riktigt trevligt och en massa god mat som jag självklart ska dela med mig av sedan. Lite bufférecept är aldrig fel.
Som jag tidigare berättat om har jag ju hinnat massor av röda vinbär på våran gård och eftersom ingen verkar plocka några bär så hjälper vi till att äta upp dem. Vi bakade denna kaka i veckan och den blev väldigt god med den söta botten och marängen som balanseras av de syrliga vinbären. En perfekt sommarkaka!

 

Rödavinbärskaka

 

Rödavinbärskaka (8 port)

Ingredienser

6 dl färska röda vinbär eller 4 dl frysta (tinade)

Kakbotten:

1 dl strösocker
80 g smör
2 äggulor
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker


Marängtäcke:
2 äggvitor
4 msk strösocker

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör vitt och fluffigt. Tillsätt äggulor och sikta till sist i mjölet och vaniljsocker. Blanda. Tryck ut degen i en smord pajform och häll sedan på vinbären i ett jämnt lager. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
Sänk ugnen till 150 grader. Vispa upp äggvitorna till marängtäcket riktigt hårt, bunken ska gå att vända upp och ner. Tillsätt sockret och vispa tills det blir glansigt och bildar små toppar.  Bred ut smeten ovanpå vinbären. Grädda kakan tills marängen blir ljusbrun (ca 10 minuter).  Låt svalna och servera kakan ljummen eller kall. Garnera gärna kakan med lite extra röda vinbär och pudra på lite florsocker.

RödavinbärskakaRödavinbärskaka

Fler mjuka kakor:

Ambrosiakaka

Glutenfri saffransmazarin i långpanna

0

5 svar

  1. tina

    Åh, har också bakat rödvinbärskaka med maräng en gång, så himla gott med syrligt och sött tillsammans!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

https://sandracallermo.se/wp-json/webmention/1.0/endpointTo respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Learn More)URL/Permalink of your articlePing me!https://sandracallermo.se/rodavinbarskaka/"/>
wrapcb-footer-a