Rödavinbärskaka (8 port)
6 dl färska röda vinbär eller 4 dl frysta (tinade)
1 dl strösocker
80 g smör
2 äggulor
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Marängtäcke:
2 äggvitor
4 msk strösocker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör vitt och fluffigt. Tillsätt äggulor och sikta till sist i mjölet och vaniljsocker. Blanda. Tryck ut degen i en smord pajform och häll sedan på vinbären i ett jämnt lager. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
Sänk ugnen till 150 grader. Vispa upp äggvitorna till marängtäcket riktigt hårt, bunken ska gå att vända upp och ner. Tillsätt sockret och vispa tills det blir glansigt och bildar små toppar. Bred ut smeten ovanpå vinbären. Grädda kakan tills marängen blir ljusbrun (ca 10 minuter). Låt svalna och servera kakan ljummen eller kall. Garnera gärna kakan med lite extra röda vinbär och pudra på lite florsocker.
Fler mjuka kakor:
Glutenfri saffransmazarin i långpanna
0
Fräscht med det söta och syrliga ihop!
Åh vad gott 🙂
Åh, har också bakat rödvinbärskaka med maräng en gång, så himla gott med syrligt och sött tillsammans!
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se