Sommarlov!
Det är så skönt att inte behöva tänka på att läsa kurslitteratur utan kunna läsa en skönlitterär bok och sova hur länge man vill (även om jag är dålig på att sova länge..). Jag har unnat mig ett par nya pocket-böcker som ska slukas under sommaren.
Nu är jag ledig en vecka innan jobbet börjar på riktigt och det blir en välbehövlig vila. Jag börjar med dop och fest. Tråkigt att det ska regna men inte så mycket att göra. 
Här kommer förslag på en förrätt (eller varför inte en lättare lunch) med rödbetor och chevré i form av en vacker rödbetscarpaccio.Trevlig helg! 

 

Rödbetscarpaccio med chevré

Rödbetscarpaccio med chevré (4 port)

Ingredienser

4 rödbetor
200 g chevréost
Ruccola
Ca 30 valnötter
1 msk flytande honung

Gör såhär

Skrubba bort den värsta smutsen på rödbetorna. Koka med skal tills de är nästan genomkokta (jag tycker det är gott med lite kärna). När de kokat färdigt, skölj i kallt vatten och gnugga bort skalet. Skiva röbetorna i tunna skivor och placera på tallrikar. Lägg på en näve ruccolasallad på varje tallrik och toppa med chevré och valnötter. Droppa över olivolja och ringa över honung, krydda med salt och peppar.

0

4 Responses

  1. Sofie Thörnberg

    Hej Sandra! Nu i student tider skulle vi behöva lite tips på goda snittar, så om du har några recept får du gärna dela med dig 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.