Så skönt med lediga dagar hemma. Vi leker med julklappar, går ut på promenader och skogsutflykter och försöker njuta av ledigheten. Men jag måste erkänna att ibland är det lite svårt för jag kan inte helt slappna av hemma. Mila är otroligt intensiv och kommer på mycket bus. När man kommer på sig tänka att “nu är det tyst och lugnt där uppe, kul att de leker så fint” i nästa sekund kommer man på att det innebär troligtvis att mila röjer, ritar på något bord eller vägg eller tömmer pussel i sin säng. Haha! Hon är underbar men det är inte många lugna stunder. Haha! Men nu skulle ju inte det här inlägget handla om det utan om ett förrättstips till nyår – nämligen en rödbetscarpaccio med fetaost.

Rödbetscarpaccio med fetaost

Jag har tidigare att recept på rödbetscarpaccio med chévre på bloggen men här är alltså en ny variant för dig som gillar fetaost. man kan såklart lägga till mer gröna blad, eller om du vill använda gulbetor eller polkabetor. Eller kanske toppa med andra nötter eller kanske frön. Bara fantasin sätter gränser. Oavsett vilket så är det här en enkel förrätt till nyår som kräver liten arbetsinsats men är så god 🙂

Rödbetscarpaccio med fetaost

Rödbetscarpaccio med fetaost

Rödbetscarpaccio med fetaost (4 port)

Ingredienser
4 medelstora rödbetor
200 g fetaost
Ca 30 valnötter
1 msk flytande honung
Olivolja
Basilika

Gör såhär
Skrubba bort den värsta smutsen på rödbetorna. Koka med skal tills de är nästan genomkokta (jag tycker det är gott med lite kärna). Det tar ca 45 minuter (beroende på storlek). När de kokat färdigt, skölj i kallt vatten och gnugga bort skalet. Skiva rödbetorna i tunna skivor och placera på tallrikar. Lägg på fetaosten i grova smulor och krossa valnötterna med handen och strö på. Ringla över lite honung samt olivolja och toppa med basilika. Krydda med salt och peppar.

Förrätt till nyår

    Mentions

  • 💬 Glutenfria langos • SandraCallermo.se
  • 💬 Enkel fetaostsallad med svarta oliver • SandraCallermo.se
  • 💬 Gazpacho med krispiga krutonger • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b