Jag tycker absolut att vi kan äta mer vegetarisk mat men sen tycker jag även att man kan komplettera den vegetariska maten med principen hälften kött/hälften grönt. Alltså att man drygar ut proteinkällan med rotfrukter, grönsaker och annat grönt. Ett exempel på detta är den här pastasåsen där jag använde hälften köttfärs och och hälften rödbetor och det blev urgott! Mer grönt åt folket 🙂

Rödbetsköttfärssås med pasta (6 port)

Ingredienser
6 port (glutenfri) pasta
500 g köttfärs
500 g rödbetor
2 dl créme fraiche
1 dl grädde
1 dl mjölk
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 tsk sambal oelek
Pressad citron
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Skala och hacka löken. Skrubba rödbetorna och grovriv. Hetta upp olivolja i en stekpanna fräs löken ett par minuter innan du har i köttfärsen och pressad vitlök och låter den få färg. Tillsätt sedan rödbetorna och efter ett par minuter, häll på grädde, mjölk och créme fraiche. Låt puttra 10 minuter och ha sedan i sambal oelek, salt, svartpeppar och pressad citron. Servera såsen med pastan.
1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.