Maillista

För någon vecka sen la jag ut min rödbetssmoothie på Instagram stories och fick några frågor om recept. Jag brukar ju oftast börja dagen med en grön smoothie men jag har börjat variera den med denna härligt rosa smoothie. Den fantastiska färgen kommer från rödbetorna och den smakar ljuvligt gott. Denna rödbetssmoothie med hallon går utmärkt att fylla på med fler grönsaker för att göra den ännu mer näringsrik och mättande, t ex broccoli eller sojabönor. Jag tycker att denna är otroligt god och en bra variation till min gröna smoothie.

Mer grönsakssmoothies

Just nu testar jag lite nya smoothies med mer grönsaker och mindre frukt för att få i mig mycket näring och bra grejjer. Gärna med antiinflammatoriska kryddor. Jag har ofta en frukt i basen för att få den lite söt och sen mestdels rotfrukter och grönsaker och eventuellt något syrligt bär. Ingefära har jag ofta i, det är en favoritsmaksättning! Om du vill läsa mer om hur jag tänker kring smoothies kan du läsa min smoothieguide 🙂

Jag inspireras mycket av Food Pharmacy och har nu blivit sugen på att testa dessa tre godingar:

Grön smoothie med pak choi

Sellerismoothie med grönkål, ingefära och citron

Morot- och havtornssmoothie med ingefära (och massa goda kryddor, denna bara måste jag testa!)

Rödbetssmoothie med hallon och ingefära

Rödbetssmoothie med hallon och ingefära (1 stort eller 2 små glas)

Ingredienser
1 liten banan
1 stor eller 2 små råa rödbetor (kokta funkar också)
2 msk pressad citron
En bit ingefära efter smak
50 g fryst spenat
1 dl frysta hallon
2-3 dl kallt vatten

Gör såhär
Tvätta rödbetorna noga och lägg i blendern (min klarar den hel men annars får du dela ner den). Lägg ner banan, pressad citron, ingefära, spenat, hallon och vatten. Om du vill ha den kallare kan du mixa med ett par isbitar. Mixa slätt och drick direkt.

Rödbetssmoothie med hallon och ingefära


Fler färgglada smoothies:

Vinbärssmoothie med päron och mandelmjölk

Rödbetssmoothie med mango och ingefära

Plommonsmoothie med björnbär

1

4 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.