Smoothie är ett fantastiskt påhitt! Ibland har jag perioder när det blir mycket smoothie till frukost (perfekt att göra iordning hemma och ha med på tåget t ex) och nu är jag inne i en period när det blir mellis. Noel hjälper gärna till och stoppar ner frukt, bär, kryddor och annat gott. Jag gillar att prova nya smaker och gärna lägga ner nyttigheter som boostar smoothie extra såsom grönkål eller liknande.

Nu hade jag kokta rödbetor hemma och jag åt ett par stycken till lunch men några var kvar. Så då passade jag på att göra smoothie på de. Jag gillar den jordiga smaken och tycker den passar bra ihop med söt mango, syrliga svarta vinbär och så lite bett från ingefära. En riktigt härlig smoothie som piggar upp!

Rödbetssmoothie med mango och ingefära (2 glas)

Ingredienser
2 kokta rödbetor
200 g fryst mango
2 dl frysta svarta vinbär
2 dl vatten
En liten bit ingefära

Gör såhär
Lägg rödbetor, mango, vinbär, vatten och lite riven ingefära i en blender och mixa slätt. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.

0

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.